Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Διά χειρός Δραπέτη

5 σχόλια:

latsis είπε...

Ωραίο το blog καλησπέρα από Λεωνίδιο

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοχιόνια (http://www.metar.gr) και ειλικρινά θερμές ευχές για περαστικά στους ανανούριστους ενοχοποιητές τής ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, εγωμανείς, ψευτοοικολογικές οργανώσεις και κόμματα, που πολεμούν με μανία τη συμφιλιωτική Αυτάρκεια, νομίζοντας ότι θα παρασιτούν ...αιωνίως και ...τιτανικώς...
http://aftarkia.wordpress.com
http://www.youtube.com/v/Vndq94gToYo&hl=en&fs=1

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

http://e-epiloges-dionysos.blogspot.com/2008/09/blog-post_22.html Μια ιδιότυπη συμμετοχή στη προσπάθεια, κάτι σαν τελευταία επιθυμία!

Ανώνυμος είπε...

ΓΟΝΙΚΗ ΑΡΠΑΓΗ

Στις 02/08/2008, η Ζαχαρένια Χατζηνικολάου 3,5 ετών απήχθη από τον πατέρα της, ο οποίος δεν έχει την επιμέλεια της. Η Ζαχαρένια κατοικούσε στην Κω και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να φύγουν στο εξωτερικό με αλλοδαπή κυρία η οποία έχει ένα παιδί στην ίδια ηλικία. Η Ζαχαρένια έχει ύψος 1μ. και ζυγίζει 16,5 κιλά. Η Ζαχαρένια έχει σγουρά σκούρα καστανά μαλλιά μέχρι το λαιμό και καστανά μάτια. Την ημέρα της αρπαγής φορούσε κόκκινο φόρεμα και κόκκινα πέδιλα.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ" ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

Αγαπητοί φίλοι

Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται.
Σύμφωνα με μαρτυρίες που μου έχουν μεταφέρει, η μικρή Ζαχαρένια είναι παιδί διαζευγμένων γονιών, την επιμέλεια την είχε η μάνα, αλλά δεν άφηνε τον πατέρα να επικοινωνεί με το παιδί του. Αυτός έκανε δικαστήρια και πολλά άλλα, αλλά δεν κατάφερε τίποτε.
Δημοσιεύθηκε επιστολή του σε εφημερίδα της Κω, όπου ισχυρίζεται ότι δεν άντεξε άλλο την αδικία από τα δικαστήρια και το κράτος, και το παιδί υφίστατο κακοποίηση χωρίς να μπορεί αυτός να κάνει κάτι, γι' αυτό και αποφάσισε να την πάρει και να εξαφανιστούν.

Σημειωτέον δε, στην Κω εδώ και 2 χρόνια δεν γίνονται δικαστήρια, λόγω απεργίας διαρκείας των εκεί δικηγόρων.
Πρόσφατα, αν δεν κάνω λάθος, εμφανίστηκε η μάνα με τον πατέρα της (παπά) στην εκπομπή της Στεφανίδου, όπου κλαψούριζαν για να πάρουν πίσω το παιδί "της", με την υποστήριξη φανατικών γυναικείων οργανώσεων και γυναικών-βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Μόνο που οι εν λόγω κυρίες έδειχναν το δέντρο και αγνοούσαν επιδεικτικά το δάσος.

Αποκαλυπτική η επιστολή του κ. Σέργιου Χατζηνικολάου στην τοπική εφημερίδα Νησιωτική Διαδρομή της Κω για το πώς και γιατί πήρε την κόρη του και έφυγε απο την Κω (παρατίθεται εδώ όπως μου κοινοποιήθηκε, με κάθε επιφύλαξη ως προς τα πραγματικά περιστατικά και την αλήθεια των ισχυρισμών όλων των εμπλεκόμενων πλευρών):



Φίλε Δημήτρη ,

Αποφάσισα να σου γράψω γιατί άκουσα ότι έγινε ντόρος με την υποτιθέμενη εξαφάνιση της κόρης μου. Δεν θα σπαταλήσω χώρο στην εφημερίδα σου για να κατηγορήσω αυτούς που την κακοποιούσαν , ούτε αυτούς που τους κάλυπταν.

Ούτε χρειάζεται να εξηγήσω γιατί έπραξα το καθήκον μου ως γονιός. Προσπάθησα επί 2 ολόκληρα χρόνια με νομικά μέσα και πολύ υπομονή αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα , άλλο λένε οι νόμοι και το Σύνταγμα και άλλο το εθιμικό δίκαιο, με το οποίο δικάζονται οι υποθέσεις. Συν του ότι στην Κω, δεν έχουμε και δικαστήριο τα τελευταία 2 χρόνια. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει και μένει ατιμώρητος λόγω απεργίας .

Εγώ δεν θα μακρηγορήσω εδώ. Άλλωστε πρόκειται για εφημερίδα και όχι εξώδικο. Όσοι γνωρίζουν την υπόθεση, έχουν μόνο μία απορία: Πώς και δεν φύγαμε νωρίτερα.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους φίλους μου για τα μηνύματα συμπαράστασης που παίρνω. Τα έχω λάβει όλα, απλά δεν μπορώ να απαντήσω για ευνόητους λόγους. Το βασικό είναι ότι η Ζαχαρένια είναι πλέον καλά, έχει ξαναβρεί το χαμένο της χαμόγελο και επουλώνει τις πληγές της μέρα με την μέρα. Κάποια στιγμή ελπίζω επιτέλους να αρχίσει να ξαναλειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη και να μπορέσουμε να τα πούμε απο κοντά και πάλι. Συγνώμη σε όσους δημιούργησα πρόβλημα με την ξαφνική απουσία μου , προσπάθησα να φύγω στο λιγότερο επώδυνο σημείο για όλους.


Σχέδιο επιστολής-απάντησης στην εφημερίδα της Κω, από μέλος του ΣΥΓΑΠΑ (μπορεί να δημοσιεύθηκε ελαφρώς τροποποιημένη)

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω κ στην Ελλάδα τα πράγματα να γίνουν καλύτερα για του διαζευγμένους πατεράδες που τόσο άδικα πολλες φορές δεν μπορούν να διεκδικίσουν την επιμέλεια των παιδιών τους απο ένα οπισθοδρομικό νομικό πλαίσιο.... Που δεν κοιτάζει τι πραγματικά είναι καλύτερο για το παιδί ούτε εξετάζει την κάθε περίπτωση ξεχωριστά!!!!